evidencija radnog vremena

Maksimiziranje potencijala evidencije radnog vremena

by

Analiza i maksimiziranje potencijala u korištenju evidencije radnog vremena

Vođenje evidencije radnog vremena mora biti jednostavno, brzo i učinkovito! Evidencija radnog vremena temelj je za obračun plaće i kao takva ne smije biti opterećenje vašem poslovnom procesu.

Vođenje evidencije radnog vremena obaveza je propisana Zakonom o radu i Pravilnikom o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima i kao takva podložna je inspekciji.

Na temelju članka 4. stavka 4. Zakona o radu (NN 149/09) donesen je Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima (NN 66/10) a koji je stupio na snagu 01. lipnja 2010. g. Tim pravilnikom definiran je sadržaj i način vođenja evidencije podataka o radnom vremenu. Novi pravilnik objavljen je u NN 37/2011 sa početkom primjene od 01. svibnja 2011.

Vezano uz sve navedeno, sa velikim zadovoljstvom Vas obavještavamo da je Institut za ePoslovanje razvio konzultantski program za analizu procesa evidencije radnog vremena, koji provode iskusni konzultanti Instituta za ePoslovanje.
Institut za ePoslovanje uvodi ovaj konzultantski program jer je na dosad održanim konferencijama, u međusobnoj komunikaciji sa polaznicima, prepoznata potreba za ovakvim programom.

Konzultantski program služi kako bi se provjerio Vaš sustav evidencije radnog vremena i kako bi Vam se ukazalo na pogreške, mane i nedostatke te pronašao najbolji model u svrhu ostvarivanja ušteda u vođenju evidencije radnog vremena kao i u samom poslovanju!

Program uključuje usluge kao što su: audit trenutnog stanja softvera i hardvera (ukoliko isti postoje), trenutnog stanja vođenja evidencije, strukture odgovornosti, vrsta rada i mnoge druge.

Cilj konzultantskog programa je na temelju analize podataka o evidenciji radnog vremena otkriti pogreške u procesu vođenja evidencije radnog vremena i predložiti potrebne izmjene kako bi se optimizirao proces i ostvarile uštede. Analizom postojećih sustava evidencije radnog vremena, aplikacije za kadrovsku evidenciju te aplikacije za obračun plaće izrađuje se prijedlog za unaprjeđenje procesa od vođenja evidencije radnog vremena do obračuna plaće.

Prikupljeni podaci o evidenciji radnog vremena koji nisu kvalitetno obrađeni, prezentirani menadžmentu, a potom proslijeđeni na daljnju obradu, predstavljaju gubitak iz razloga što su nekvalitetno obrađeni i/ili nepotpuni podaci neiskoristivi.
Plaćate li softver za evidenciju radnog vremena, a ne koristite sve njegove mogućnosti (ili niste sigurni u kojoj mjeri ga koristite); gubite mnogo vremena na vođenje i obradu podataka o evidenciji radnog vremena; smatrate da je potrebno izmijeniti neke od postojećih odluka/pravilnika/uputa (niste sigurni ima li potrebe za izmjenom); plaćate li mjesečno veliki broj prekovremenih sati; koristite li različite vrste radnog vremena kao što su preraspodjela, klizno radno vrijeme, skraćeni radni tjedan itd.

Institut za ePoslovanje može Vam dati odgovore na postavljena pitanja i ponuditi Vam nekoliko načina za provođenje potrebnih izmjena kao i prijedloge unapređenja postojećih procesa.

Obratite nam se sa povjerenjem i dozvolite da zajedničkom suradnjom olakšamo i unaprijedimo Vaše poslovanje te zajedno zakoračimo prema modernizaciji i sve većoj zastupljenosti e-poslovanja u Hrvatskoj.

Za sva dodatna pitanja i detalje u vezi konzultantskog programa stojimo Vam na raspolaganju.
Obratite nam se s povjerenjem.

Institut za ePoslovanje
email:tajnistvo@e-institut.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Kontaktirajte nas
Polja označena sa * su obavezna
×
Prijavite se za newsletter!

×