O nama

Institut za ePoslovanje osnovan je 2014. godine kao neovisna, neprofitna i dobrovoljna udruga poslodavaca i zaposlenih u sektorima informacijskog posredovanja i poslovnog i ERP softvera. Udrugu su osnovali prvi hrvatski stručnjaci za ePoslovanje, posebice za izdavanje eRačuna, kako bi kroz njen rad i aktivnosti omogućili tvrtkama u Hrvatskoj da što lakše usvoje principe ePoslovanja i time postanu konkurentniji na tržištu Europske unije. Ideja o zajedničkom angažmanu kroz Institut za ePoslovanje došla je iz očite potrebe zbog nedovoljno razvijenog domaćeg tržišta i kao odgovor na mnoga pitanja koja se sada, na stranicama ovoga Instituta, mogu naći na jednom mjestu. Kroz dugogodišnji rad na području eRačuna osnivači Instituta za ePoslovanje utvrdili su kako, unatoč postojanju jasno uređene zakonske regulative, u tvrtkama u Hrvatskoj još uvijek postoji strah od eRačuna i kako su se uvriježili mnogobrojni nelegalni oblici eRačuna koji su štetni ne samo za tvrtke koje su ih primile, nego i za tržište u potpunosti. S obzirom da je evolucija iz papirnatog u ePoslovanje neminovna, za što je Europska komisija odredila rok do 2016. godine za javni te do 2020. godine za privatni sektor, domaćem je tržištu potreban snažan i neovisan glas koji će štiti i promicati prava domaćih tvrtki u procesima ePoslovanja. Upravo takvim neovisnim djelovanjem trudimo se približiti domaćim tvrtkama novitete u razvoju praksi u ePoslovanju, educirati javni i privatni sektor, informirati javnost o novitetima u ePoslovanju na domaćem i stranom tržištu, razviti programe međunarodne suradnje i aktivno djelovati u domaćim i inozemnim organizacijama čiji je cilj stvaranje normi za eRačune.

Misija

Naša je misija demistificirati pojam eRačuna u Hrvatskoj i biti potpora svim tvrtkama u procesu uvođenja eRačuna u njihovo poslovanje kroz pravnu i tehničku pomoć te edukativne radionice.

Vizija

U budućnosti želimo biti vaš predstavnik i neovisni, odani partner u procesu smanjenja financijskih troškova i uštede operativnog vremena , ali i kod povećanja pravne sigurnosti, brzine, efikasnosti, konkurentnosti te konačno u procesu stvaranja ugleda ozbiljne i moderne tvrtke koja je ekološki osviještena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.