Servis Moj-eRačun peti kvartal uzastopno raste preko 30%, na jesen planira širenje na europsko tržište

by

Peti kvartal zaredom, najveći domaći informacijski posrednik za razmjenu eRačuna, tvrtka Elektronički računi, bilježi 30-postotni rast prometa.

– Pozitivni trend rasta zapravo bilježimo od samih početaka na tržištu, no ono što je značajno jest da, zahvaljujući Moj-eRačun mreži, proteklih mjeseci značajno raste ne samo broj poslanih i zaprimljenih eRačuna nego i broj korisnika koji iz radnih procesa u potpunosti eliminiraju papirnate račune – istaknuo je Marko Emer, direktor Elektroničkih računa.
Kako se doznaje, krajem prošle godine, Moj-eRačun Mreža brojala je aproksimativno 35.000 poslovnih subjekata, no ta brojka se povećava na dnevnoj bazi.

– Istraživanja koja smo provodili pokazala su da je jedan dio korisnika samo zaprimao eRačune, no i dalje je svojim kupcima slao papirnate račune. Kroz samu obradu elektroničkih računa, uvidjeli su koje benefite njima kao kupcima to donosi pa su vrlo brzo i sami prešli na eRačun. U tome zapravo leži tajna brzog usvajanja eRačuna među tvrtkama. Kad vi kao kupac prepoznate njegove benefite, isto želite pružiti i svojim kupcima – pojašnjava Emer. Uspješan model poslovanja u Hrvatskoj, ova tvrtka uskoro će preseliti i u inozemstvo.

– Od trenutka kad smo u Hrvatskoj postavili temelje za eRačun na način da ga podjednako jednostavno i efikasno može razmjenjivati firma s jednim ili 100.000 zaposlenih, dobivamo upite iz drugih zemalja, posebice iz Srbije, Mađarske i Rumunjske da i tamo primijenimo svoj model. Održali smo u tim zemljama stotine sastanaka, konzultacija, edukacija u tvrtkama i vjerujemo da ćemo već u rujnu i tamo pokrenuti revoluciju u razmjeni eRačuna za kada planiramo otvaranje svojih inozemnih poslovnica u spomenutim zemljama – zaključuje direktor Elektroničkih računa.

Podsjetimo, uvođenje eRačuna u B2B sektor jedan je od najvažnijih ciljeva koji je Europska unija postavila za svoje članice u naredne dvije godine procijenivši kako bi eRačun donio uštedu tvrtkama od čak 40 milijardi eura na godišnjoj razini.

Kontaktirajte nas
Polja označena sa * su obavezna
×
Prijavite se za newsletter!

×